Öppet brev till inrikesminister Mikael Damberg

Med anledning av de fredliga manifestationerna för frihet och demokrati som organiserades och genomfördes i flera svenska städer och i stora delar av Europa lördagen den 20 mars har du, Mikael Damberg, sagt följande till TT (i en skriftlig kommentar):

”Gårdagens demonstrationer visade en total brist på respekt gentemot all den vårdpersonal som fortfarande sliter i pandemin för att rädda liv, och även gentemot de tusentals medborgare som förlorat en nära anhörig eller som själva har insjuknat i covid-19”.

Nej, Mikael, det är du och dina ministerkollegor som visar total brist på respekt och total brist på kunskap. Er restriktionspolitik kör landet i botten och ökar självmorden, konkurserna, arbetslösheten, diskrimineringen, segregationen, ensamheten och ohälsan. Er politik är långt farligare än SARS-CoV-2-viruset.

Eftersom vi inte kan vaccinera oss av ”solidaritet” med Covid-19-vaccinen (dessa experimentella vaccin skyddar INTE mot smitta och smittspridning, vi kan alltså inte vaccinera oss för andras skull, vi kan inte ”ta en för laget”), så måste politiker, myndigheter och media hitta en annan knapp att trycka på – nu ska vi alltså vaccinera oss och slaviskt följa kontraproduktiva restriktioner av omsorg för sjukvårdspersonalen.

Men det är inte pandemin som kört sjukvården i botten, det är ni politiker. Och den politiska vanvården av vården har pågått i flera år under flera mandatperioder. Bristen på intensivvårdsplatser får ni ta på er, ingen annan.

Vi har demonstrationsrätt och yttrandefrihet i Sverige, Mikael. Dessa rättigheter är hörnstenar i en demokrati. Så varför nedmonterar ni demokratin?

Statistiken över avlidna MED Covid-19 innefattar personer som dött av hög ålder, av långvarigt (miss)bruk av syntetiska läkemedel, av underliggande sjukdom, av övervikt, av rökning, av D-vitaminbrist, av näringsbrist och av olycka i hemmet eller i trafiken – eftersom alla som fått Covid-19 och dör inom 30 dagar räknas in i statistiken. Siffran 13 262 är direkt missvisande.

Hur många människor brukar dö med/av influensa i Sverige varje år? Hur många dör av rökning? Hur många dör av fetma? Hur många dör av vanvård och långvarigt (miss)bruk av syntetiska läkemedel? Hur många dör av kriminalitet och våld? Hur många dör av ensamhet? Hur många dör på grund av restriktionerna och nedstängningarna?

Världen är upp och ner när en socialdemokratisk politiker skickar ut insatsstyrkor klädda i skottsäker väst och gasmask för att stoppa en fredlig och kärleksfull manifestation för demokrati. Är du och dina kollegor så rädda för kritik och för människors mod och engagemang att ni måste ta till fascistoida metoder för att tysta och härska? Saknar du det historiska perspektivet? Minns du skotten i Ådalen 1931? Skäms på dig!