Deltavarianten

Virus muterar. Det är helt naturligt och sker hela tiden. SARS-CoV-2-viruset kan ha muterat hundra gånger, det vet vi inte. Vill man så kan man säga att mutationerna är virusets sätt att överleva, virusets självbevarelsedrift. Det kan ibland till och med vara så att ju mer ett virus bekämpas (med till exempel vaccin eller liknande våld), desto oftare muterar det. För att överleva.

När detta skrivs har SARS-CoV-2-viruset genomgått fyra större mutationer (vad vi vet). Dessa kallas för Alfa (den brittiska varianten), Beta (den sydafrikanska varianten), Gamma (den brasilianska varianten) och Delta (den indiska varianten). Ytterligare sju mutationer räknas som ”intressanta” av WHO och heter Epsilon, Zeta, Eta, Theta, Iota, Kappa och Lambda.

Den sydafrikanska skrevs det om redan senvåren 2020. Därefter har den brasilianska varianten (som upptäcktes i november 2020) och brittiska varianten (som upptäcktes i september 2020) florerat i media och skrämt upp folk.

Nu är Deltavarianten (som upptäcktes i Indien redan oktober 2020) på tapeten. Den här varianten av SARS-CoV-2 kommer att användas av media och av myndigheter för att:

1 Motivera människor till att fortsätta vaccinera sig och så småningom även till att ta den tredje dosen.

2 Övertala och pressa oss att acceptera en helt oetisk och lika onödig vaccinering av gravida och personer under 18 år.  

3 Bortförklara Covid-19-vaccinens bristande effekt. Just nu påstår myndigheterna att två doser Covid-19-vaccin skyddar mot Deltavarianten (det framgår dock inte om skyddet gäller svåra symtom eller smitta). När fler människor tagit sina två doser kommer ”ny forskning” visa att vaccinen trots allt inte skyddade så bra som förväntats och det är då som tredje dosen men också helt nya Covid-19-vaccin kommer säljas in till oss.

4 Hålla pandemin vid liv så länge som möjligt. Alldeles för många aktörer (däribland självklarheter som vaccinindustrin och media – och media är helt beroende av reklamintäkter från vaccin- och läkemedelsindustrin) tjänar alldeles för mycket pengar på pandemin. Pandemin är helt enkelt en fet kassako som måste mjölkas på sista droppen innan WHO tillåts blåsa av den.

Låt er inte luras. Låt er inte skrämmas. Lev som vanligt. Visa er själva och varandra respekt. Men var aldrig rädda. Det är främst rädslan som skadar hälsan och bryter ner samhällsstrukturerna, inte viruset eller dess mutationer.