Attraktionslagen och det konstitutionella tillståndet

Attraktionslagen är sällan eller aldrig politiskt korrekt. Vi har visserligen inga svårigheter att förstå och acceptera lagen när det handlar om attraktion mellan två personer, det som kallas för personkemi. Men börjar vi prata om attraktionslagen i samband med till exempel skadebenägenhet eller svek och besvikelser så reagerar en hel del av oss med att backa instinktivt, vissa blir kanske till och med förnärmade eller förbannade.

”Det är inte mitt fel att jag hela tiden blir sviken i relationer!” ”Jag kan väl inte hjälpa att jag slår mig titt som tätt!” ”Getingen stack mig när jag viftade med handen, dumma geting!”

Vi måste komma ihåg att attraktionslagen inte skyller oss för någonting, den skuldbelägger inte, den menar inget illa. Den värderar inte ens i rätt eller fel, bra eller dåligt. Snarare är den en naturlag som vi kan ha stor nytta och glädje av. För det är faktiskt så att vissa människor (och djur) är mer benägna att skada sig än andra. Och vissa dras till (attraheras av) svek.

Varje människa (och djur) föds in i en konstitution. Konstitutionen är den enskilde individens grundpersonlighet (både när hon är i balans och i obalans). Personer som föds in i CAUSTICUM-konstitutionen är särskilt känsliga för orättvisor och dras till dessa. CARCINOSINUM-personer dras också till orättvisor, men i syfte att ta hand om och hjälpa. De är känsliga för kamp och plikt på ett omvårdande sätt. LYCOPODIUM-personer dras till ansvar och krav eftersom deras svaghet på det mentala planet ligger där – de utgår ifrån ett dåligt självförtroende som hela tiden behöver kompenseras med att veta bäst, med att blåsa upp sig. PULSATILLA-personer föds in i ett socialt sammanhang med behov av en gemenskap där de ges utrymme att höra till och att anpassa sig – vilket också öppnar upp för mottagligheten att känna sig utanför, ibland till och med som om de är ensammast i hela världen. NATRIUM MURIATICUM-personer föds in i känsligheten att bli svikna vilket gör dem långsinta (alla emotionella intryck stannar kvar länge på näthinnan och ältas) men också väldigt lojala. Och så vidare.

Om en människa söker sig till svek i relationer och framförallt har benägenhet att se svek i relationer, så är det i sig inte självdestruktivt (även om det kan bli det), det handlar istället om att just den personen är särskilt mottaglig för svek. Det är alltså varken fel eller dåligt av henne – hon är född med den särskilda mottagligheten. Precis som vissa är födda med särskild mottaglighet för till exempel orättvisor.

Att förstå sin egen känslighet utan att skam- eller skuldbelägga sig själv är ett stort steg mot hälsa. Anser vi att den egna känsligheten ”gått överstyr”, att vi mår dåligt av den, att den blivit ett oönskat mönster och att den påverkar oss negativt, att den tar istället för att ge energi – då kan vi söka homeopatisk hjälp och på så sätt balansera upp och bryta det destruktiva mönstret. Genom att söka homeopat tar vi ansvar för vår situation och ansvar = inflytande = hälsa.

Väljer vi att skylla ifrån oss på andra när något går emot oss eller blir jobbigt – på våra föräldrar, på partnern, chefen, samhället, politikerna – är det ett medvetet val som vi gör. Och vi är i vår fulla rätt att skylla ifrån oss, om vi så vill och önskar. Men det kommer aldrig att hjälpa oss må bättre. Istället hamnar vi i en återvändsgränd. Vi hamnar i ett ekorrhjul som går runt, runt, runt. Och vi förstår inte varför samma sak händer oss om och om igen, varför eländet upprepas. Alla orättvisor som drabbar oss (i ekorrhjulet). Alla svek vi råkar ut för (i ekorrhjulet). Alla skador vi får (i ekorrhjulet).

Homeopatin är dörren ut ur ekorrhjulet.

Vissa personer är alltså mer benägna att slå sig än andra. Vissa personer är försiktiga i trafiken men råkar ändå ut för olyckor medan andra kör, cyklar eller går som vårdslösa galningar utan att dra på sig en skråma. Attraktionslagen. Vissa personer söker upp olyckan. Olyckan söker upp dessa personer. Varför skulle det vara konstigare eller hemskare än att vi dras till vissa människor, till vissa sorters arbeten, hobbys, platser?

Om en person är livrädd för getingar brukar det sluta med att personen blir stungen av en geting – och vägen dit är dessutom ofta minst sagt belastande eftersom rädslan tenderar att styra och till och med förlama tillvaron.

En rädsla är också en del i ett mönster, ett anlag, en mottaglighet. Den kan vara rationell och rädda vårt liv i ett visst läge, men den kan också vara irrationell och då riskerar den att förstöra vårt liv.

I en homeopatisk behandling tas alltid hänsyn till personens eventuella rädslor vilket innebär att också rädslorna behandlas och läks ut.

Attraktionslagen är en naturlag som inte gör anspråk på något annat än vår uppmärksamhet. Antingen förkastar vi den eller så lär vi oss att förstå den och därmed också förstå oss själva – och då hjälper den oss tillbaka hem. Till hälsa.