Ikväll ska vi koppla av till ”Bonde söker ko” och ”Corona Anal”

Ikväll ska vi koppla av framför televisionsapparaten och se det nya underhållningsprogrammet ”Dansa med stjärnorna” som nya kanalen TV13,5 sänder.

Programmet går ut på att stora stjärnor från andra televisionsprogram som ”Big Mother”, ”Bonde söker ko”, ”Paradise Motel – Bloopers” och ”Say yes to the flesh” imiterar gamla danser från Sveriges televisions flaggskepp ”Nygammalt” framför en folkvald jury som sitter bakom ett plexiglas av betong och analyserar, kalkylerar, fragmentiserar och mumsar i sig kakor som bakats i TV4:s morgonsoffa (kuriosa: TV4 och TV13,5 ägs av samma koncern).

Mellan varje dans bryts programmet av en reklampaus där vi itutas att Red Bull ger oss vingar (när det i själva verket ger hjärtsvikt och beroendestörningar), att vi kan spela kasino och få tillbaka hela summan om vi bara sätter in 1000 kr först och att livet är otroligt livsfarligt så det är minsann bäst att vi vaccinerar oss både mot nageltrång och mjäll och varför inte ta lite legala läkemedelsdroger vid förkylning och nästäppa när vi ändå är igång – biverkningarna som följer kan vi ju alltid vaccinera bort lite längre fram.

Nej, jag bara skojar. Vi kommer nog att se det nyinsatta programmet ”Corona Anal” istället, på dokumentärkanalen Fakta & Folkbildning (som också ägs av samma koncern – med aktier i läkemedelsindustrin och tidningsmedia).

”Corona Anal” är en 8 timmar lång paneldiskussion där dammiga professorer som inte sett dagens ljus på 40 år men som vet hur man fixerar ett virus i en petriskål kommer att analysera minsta statistiska detaljrapport från de senaste tre månaderna i en sådan rigid omfattning att psykiatrikern Sigmund Freud skulle ha kallat ansatsen för anal (därav programmets fiffiga titel).

Eller så läser vi var sin bok, vi får se.

© Stefan Whilde, ur boken ”Viskningar från insidan av ett moln”

Fotnot: ”Viskningar från insidan av ett moln” är Stefan Whildes betraktelser av Sverige och världen under ett decennium. Boken finns att köpa för sommarpris fram till och med den 31 augusti 2021. Därefter utgår boken ur sortimentet.

Länk till beställning av ”Viskningar från insidan av ett moln” (Bokus): https://www.bokus.com/bok/9789177654759/viskningar-fran-insidan-av-ett-moln/

BÄSTA PRIS! Länk till beställning av ”Viskningar från insidan av ett moln” (Recito förlags egen webbshop): https://www.litenupplaga.se/1976

Länk till bokens Facebook-sida ”Viskningar – Storebror ser dig”: https://www.facebook.com/viskningar