Medias skrämporr alltmer desperat

Media jobbar hårt på att skrämma upp oss till att ta Covid-19-injektionerna. Varför är det så viktigt för media att vi lydigt ställer oss i kön till vaccinationsbåset? Jo, för att media överlever tack vare annonsintäkter från vaccin- och läkemedelsindustrin. Förr arbetade media för ”den lilla människan”, för medborgaren, individen – idag arbetar media för industrin (som samarbetar med våra myndigheter).

När media kavlar ut sin skrämporr till massorna handlar det alltid om löpsedlar och svarta rubriker:

”Covid-inlagda i Stockholm ökar stort – Oroväckande!”

”82 procent av IVA-patienterna ovaccinerade – Stor förskräckelse!”

Av rubrikerna att döma låter det som om vi står inför en stundande massdöd. Men från vilken jämförbar summa människor är det som IVA-fallen ökar? Är det från 1000 till 10 000 människor, från 10 000 till 100 000 människor, eller är det till och med så att snart nog varenda svensk ligger på IVA?

Nej, i själva verket är det 46 personer av cirka 10 miljoner (siffrorna är från den 30 augusti 2021). Smaka på den: 46 av 10 miljoner!  

16 i V Götaland, 12 i Sthlm, 3 i Skåne, 3 i Örebro, 3 i Östergötland, 2 i Jönköping, 2 i Sörmland, 1 i Halland, 1 i Kronoberg, 1 i Uppsala, 1 i Västerbotten, 1 i Västernorrland och 0 i resterande 9 län.

Om dessa 46 personer vet vi ingenting. Vi vet inte deras ålder och vi vet inte deras allmäntillstånd. Vi vet inte om de lider av brist på D-vitamin (vilket är extremt vanligt vid svåra Covid-symtom), om de lider brist på zink, om de lider av fetma, om de tar syntetiska läkemedel regelbundet (vilket hämmar immunförsvaret och öppnar upp för symtom och komplikationer), om de är ny-vaccinerade.

Det enda media skriver är att de är ovaccinerade ELLER ofullständigt vaccinerade (tagit en spruta). Men frågan är hur många procent som är vaccinerade med en spruta. Och hur många/få procent av de ovaccinerade som är unga och helt friska & medicinfria (0 procent är min lågoddsargissning).

Media nämner inte heller att majoriteten som nu insjuknar i Covid-19 i de länder som ligger före oss i vaccinationstakten, som till exempel Israel, är fullvaccinerade. Eller att fullvaccinerade som reser med vaccinpass kan bli smittade och föra smittan vidare.

Och är det någon gång så att media dristar sig till att skriva om att personer dör i samband med Covid-vaccinering eller att fullvaccinerade faktiskt inte bara blir smittade med Covid-19 utan också får svåra symtom så är genast en ”expert” tillfrågad och ”experten”, som i 10 av 10 fall har ekonomiska intressen i eller/och kopplingar till vaccinindustrin, säger såklart med bestämt röst att det trots allt inte räckte med 2 doser, vi måste vaccinera alla minst tre gånger, kanske fler.

Tidningar och tevekanaler är desperata. De förlorar läsare och tittare, de förlorar prenumeranter. Men det är inte så konstigt när de ljuger människor rakt upp i ansiktet eller vinklar information tills informationen blir till desinformation. Vi är många som fått nog av dagens fake-journalistik. Allt fler tänker efter själva och tar avstånd från propagandan som dagligen rullas ut i skräckrubriker.

Till oss som hanterar pandemin på ett sunt och balanserat sätt och inte låter oss ryckas med av den iscensatta paniken vill jag säga: Låt oss berätta för familj, släktingar, vänner och bekanta att det i dagsläget är 46 av 10 miljoner svenskar som vårdas på IVA för Covid-19. 46 av 10 000 000!

Källor: Svenska Intensivvårdsregistret (SIR) – Covid-19 i svensk intensivvård och SVT Datajournalistik – Corona i intensivvården

Lästips: ”Johan, 38, blev sjuk i covid – trots dubbelvaccinering”.
Länk:  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x8M50V/johan-38-blev-sjuk-i-covid–trots-dubbelvaccinering

Lästips 2: Fler än 59 procent av de 514 patienter som vårdades för allvarlig covid-19 i Israel förra veckan var fullvaccinerade.”
Länk till artikel: https://www.svd.se/delta-har-omkullkastat-vara-forhoppningar

Lästips 3: ”Konsten att skapa en dödlig pandemi”. Länk: https://stefanwhilde.se/2021/08/29/konsten-att-skapa-en-dodlig-pandemi/