Så här röstar jag i riksdagsvalet 2022

Nästa år är det val till riksdagen i Sverige. Står vi inför ett ödesval? Ja, det gör vi faktiskt. Som jag ser det behöver vi få in nytt blod i vår folkförsamling. Och vi måste stoppa nedmonteringen av demokratin som Socialdemokraterna med stödpartier inlett och som Moderaterna kommer att fullfölja om de ges makten.

Steg 1 blir att rösta bort antidemokraterna som sitter vid regeringsmakten idag. Det är livsavgörande i det här skedet. Problemet kvarstår dock eftersom alternativet – Moderaterna med stödpartier – har gått lika vilse som S under pandemin (partierna gick vilse långt innan pandemin men sedan våren 2020 har det blivit helt omöjligt att blunda för).

Enligt media (som visserligen inte är en pålitlig källa längre) kan 7 av 8 riksdagspartier tänka sig oetiska och antidemokratiska vaccinpass inom landets gränser. Lena Hallengren & Co stjäl nu 40 miljoner från statskassan (mina och dina pengar) att lägga på ”övertalningsförsök” riktade mot ovaccinerade, detta trots att vaccinering alltid är en frivillig handling i en demokrati. Min kropp, mitt val – det gäller medicinsk behandling (i det här fallet vaccinering) precis som det gäller till exempel sex. Och en regering ska inte ägna sig åt övergrepp.

En eloge till Vänsterpartiet som i dagsläget säger nej till vaccinpass. Men det lär inte hjälpa något. Den politiska kartan behöver ritas om.

Därför lägger jag min röst på ENHET. Partiet driver existenslinjen i stället för arbetslinjen – vilket givetvis inte hindrar människor från att arbeta och försörja sig och sin familj, men linjen ger också utrymme till att leva och njuta av livet och till att ta hand om sin egen och familjens hälsa på ett sunt och miljövänligt sätt. ENHET är för medicinsk mångfald vilket inkluderar naturliga läkekonster som homeopati.

Och det kanske viktigaste av allt: ENHET står upp för demokrati och säger nej till diskriminering och segregation genom att säga NEJ till vaccinpass. Och deras NEJ är tydligt och klart.

Därför lägger jag min röst på ENHET i riksdagsvalet 2022.

Fotnot: Jag är inte medlen i något parti och jag får ingen lön, inget arvode eller ekonomisk ersättning från ENHET eller annat parti. Den här texten är skriven av mig som privatperson och som röstberättigad.

”NEJ till vaccinpass!

Det är inte vetenskap att pass baseras på vaccin istället för immunitet.

Det är ful politik och att leka med människors frihet och hälsa.”

Partiet ENHET

https://enhet.se/