Till Ingamaj, 89 år: Det är inte farligt att leva så sluta trakassera människor som gjort ett medvetet val och sagt nej till Covid-injektionerna

Ingamaj, 89 år, är livrädd och vill ha vaccintvång. Gissningsvis har ”journalisten” på Aftonbladet hetsat Ingamaj alternativt spetsat till rubrik och text – det är ju så media arbetar. Men om nu Ingamaj är hysteriskt rädd för personalen så bör vi kanske lägga lite skattepengar på folkbildning åt de äldre:

1) För att en ovaccinerad person ska kunna smitta så måste hon ha virussjukdomen. Annars smittar hon givetvis inte. Och många ovaccinerade som redan haft Covid-19 bär på ett starkt och ofta livslångt skydd vilket innebär att de varken är en risk för sig själva eller för andra.

2) En fullvaccinerad person smittar andra – både ovaccinerade och vaccinerade – om hon bär på smittan.

3) Fullvaccinerade och ovaccinerade kan alltså bli smittade och föra smittan vidare i lika hög utsträckning – men bara om de faktiskt har virussjukdomen.

4) Varför i hela friden vaccinerar Ingamaj sig om hon inte tror på vaccinets effekter?

”Journalisten” till ”artikeln” heter Joachim Kerpner och han hade fått underkänt om han gått i skolan på den tiden när jag undervisade i svenska och litterär gestaltning (där journalistik ingick).

Jag lägger ingen länk till Aftonbladet eftersom jag inte vill sprida mer skit än nödvändigt. Ni som vill läsa skräpet kan gå in på Aftonbladets sida och söka på rubriken: Ingamaj, 89, rädd för personalen: ”Vill ha vaccintvång”. Publicerad den 3 okt 2021 – i dådens år.

Fotnot: Det ska sägas att journalisten sällan eller aldrig skriver rubriken till sin egen text, det sitter en nisse på redaktionen och sköter det delikata uppdraget. Delat ansvar mellan journalist och rubriknisse alltså.