Jag anmäler kulturminister Amanda Lind till Diskrimineringsombudsmannen

Med anledning av kulturminister Amanda Linds uttalande i media:

”Det handlar också om en trygghet för deltagarna, alla som sitter i salongerna. Ingen ska avstå från att boka biljetter av rädsla att sitta nära ovaccinerade personer, säger Amanda Lind.” (SVT)

Så anmäler jag henne för diskriminering av ovaccinerade. Att vaccinera eller inte vaccinera är ett medicinskt beslut som varje myndig individ är fri att fatta. Medicinskt tvång förbjöds tillsammans med medicinska pass under Nürnbergrättegångarna.

Linds uttalande är inte bara plumpt och diskriminerande, det skvallrar också om en extremt farlig okunskap när det kommer till medicin och Covid-19-vaccin. Covid-19-vaccinen skyddar inte mot smitta, vilket innebär att fullvaccinerade kan vara smittade och smitta andra. Det är alltså smittade som smittar – oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade.

När Lind uttalar sig så som hon gjort är hon inte bara diskriminerande och polariserande, hon sprider också myter om hur Covid-19-vaccinen fungerar.

Vill Du anmäla kulturminister Amanda Lind för diskriminering? Skriv ett mejl till DO (Diskrimineringsombudsmannen). Anmälan kan mejlas till: do@do.se

Det är hög tid att DO prövar den här typen av fall. Varje anmälan blir därför ett statement.

Länk till artikel där Lind uttalar sig diskriminerande: https://www.svt.se/nyheter/vaccinbevis-for-evenemang-vi-kan-inte-sla-oss-till-ro