Ett NEJ är ett JA – Men hur kommer vi att bli ihågkomna i ett historiskt perspektiv?

Nyfascismens grepp om Grekland hårdnar. Frågan är om länder som till exempel Österrike, Italien, Australien och nämnda Grekland någonsin kommer att hämta sig när det sekteristiska pandemiruset lagt sig och baksmällan träder in. Hur kommer vi att, i ett historiskt perspektiv, se på dessa länder som återinfört fascismen med pandemin som ursäkt?

Grekland tvångsvaccinerar redan all vårdpersonal. Nu gäller tvångsvaccinering även för alla medborgare över 60 år. 

Och här hemma kommer pandemilagen med största sannolikhet att förlängas – med två eller fyra månader. Trots att majoriteten riksdagspartier (utifrån sina egna perspektiv) kritiserat Socialdemokraterna för att ha missbrukat lagen, trots att flera ungdomspartier tar avstånd från de senaste restriktionerna och trots att statsminister Magdalena Andersson anmälts till KU för vaccinpassen. Ryggrad saknas i svensk politik. Regeringen tillåts köra över både demokratin och medborgarna. Oppositionen gläfser lite, men viker sig som slaka linor.

Så bend over, skattebetalare. Det är bara att bita ihop. Ett NEJ är numera ett JA även när du säger NEJ. 

 Länk:
”Från och med i dag är det obligatoriskt för greker över 60 år att vaccinera sig” (TT) Länk:  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/b%C3%B6ter-f%C3%B6r-ovaccinerade-greker-%C3%B6ver-60/ar-AASRxlg