Reflektioner från här och nu – Om krig och vaccin

Österrike upphäver lagen om tvångsvaccinering. Lagen satte landet på kartan som ett exempel på den nyfascism vi tyvärr sett i Europa men även i länder som Australien och Kanada under pandemin. Den trädde i kraft först förra månaden och alla som sa nej till de skadliga Covid-19-vaccinen skulle få böta med motsvarande 36 000 kr. Vad jag vet har dock inte en enda icke vaccinerad österrikare bötfällts. Lagen kan ”inte längre försvaras”, säger Karoline Edstadler (landets EU-minister). Det var på tiden. Men vi kommer inte att glömma de övergrepp på demokratin och på de mänskliga rättigheterna som Österrike med flera länder försökt göra till norm under pandemin. Den svenska regeringen står verkligen inte heller utan skuld.

McDonalds stänger en massa restauranger i Ryssland. Kan de inte stänga sina restauranger här i Sverige också när de ändå är i gång? För folkhälsans skull. Socialminister Lena Hallengren borde hålla en presskonferens om det tillsammans med Folkhälsomyndigheten. Då får hon gärna passa på att kommentera den nya studien från Lunds universitet som bevisar att Covid-19-vaccinen kan förändra människors DNA. Och rekommendera total nedstängning av vidare vaccinering mot nämnd virusinfektion. För Hallengren arbetar väl för folkets bästa, eller?

Ryssen kom och Covid-19 försvann. I varje fall på TV4. Och TV4 speglar väl verkligheten? Eller var Covid-19 bara en förkylning som visade hur nedsatta och svaga många människor blivit av regelbundna, dagliga intag av syntetiska läkemedel (läkemedelsberoendet är extremt utbrett i Sverige och hela västvärlden) och upprepade vaccinationer mot ditt och datt? För media handlar det nu uteslutande om att hålla liv vid ett katastrofscenario så länge som möjligt och sedan ersätta scenariot med en annan katastrof i samma stund som människor genomskådat det första scenariot. Varför? Därför att media är döende. Katastrofer som krig och pandemier har blivit medias livsuppehållande maskiner – den konstgjorda andningen. Jodå, det råder krig i Ukraina. Men är krig verkligen något att frossa i?

Under pandemin piskades hatet mot vaccinfria (ovaccinerade) upp och där hade media och regering (inte minst statsminister Magdalena Andersson och socialminister Lena Hallengren) ett väldigt stort ansvar. Nu piskas hatet mot ryska personer i Sverige och runt om i världen upp av samma media och samma politiker. Tänk att vi människor, när det väl gäller, inte har kommit längre än till stenåldern eller till häxjakterna under slutet av medeltiden. Vi beter oss som snoriga mobbare på skolgården eller som religiösa hysterikor som bildar skock för att kasta sten på oskyldiga individer. Man skäms och vill bilda ett eget samhälle ute i skogen, långt från skockarna, långt från teveantenner och korrupta marionetter med riksdagslön.