Konsten att njuta av livet

I dag flyr jag storstadens larm för några dagar, ut på landsbygden bortom den i sank skjutna civilisationen. Jag ska sitta och lyssna på fågelsång, ha allvarliga samtal med ekorrarna, gå upp i gryningen och se hararna leka i daggen och promenera de fyrahundra meterna ner till havet för att andas in salta bränningar.

Men jag har som alltid homeopatin med mig på resan. Nedsjunken i en ranglig trädgårdsstol kommer jag att diskutera patientfall med ett par av mina privatelever (som redan tagit treårig examen i WHILDES HOMEOPATISKA SKOLA och blivit certifierade homeopater av Komplementärmedicinska Riksförbundet) och jag kommer att ha med mig delar av manus till kommande boken ”Läkemedelslära Del 3” och en sträng men rättvis rödpenna.

Det ska bli skönt att få klippa gräset och att få strosa omkring på långa, öde landsvägar. Och att få stå i skymningen och vaja i takt med de uråldriga tallarna.