GÄSTBLOGGARE Anders Braune – Mitt möte med homeopatin

Jag trodde inte alls på det våren 2000, då jag fick en homeopatisk konsultation. Prövade mest för att jag tänkte att jag inget hade att förlora. Uppfostrad i ett småborgerligt hem, med akademiker omkring mig, var jag konditionerad till att betrakta allt som inte staten kan tjäna pengar på med skepsis.

Efter min första konsultation (med ingen mindre än Stefan Whilde själv) fick jag ett medel, svalde och tänkte att nu har jag prövat homeopati också. Bah humbug.

En tanke som lockade mig till skratt. Ett riktigt klingande skratt som inte hörts på ett tag.

Från det ena ögonblicket till det andra var det som om världen plötsligt gick från grynig svartvit film noir till att uppvisa färger värdiga den bästa upplösning en skärm kan rendera. Hela vägen hem såg jag vackra människor le, träd som stod fulla av blommor, rader av hus som vibrerade av alla livsöden där utspelat sig under takåsarna, gator där bilar rann till som kroppar i stadens blodomlopp… Överallt var poesi, konst, små mirakler och stora.

Nu lever jag livet. Njuter av varje regndroppe, varje liten stråle sol. Jag vinkar till barn och värms när de vinkar tillbaka. Livet kan vara ett drama eller rentav en tragedi. Men jag har inte tid att grotta ner mig i allt hemskt. Bara tid att njuta.

Sedan är det klart att ingen människa rimligen är sådan att hon kan njuta hela tiden. Men så länge solen skiner mellan varven klarar en frisk människa av ett och ett annat regn utan att gå sönder.

Tack till Stefan.

Vill Du utbilda dig i homeopati? Välkommen till WHILDES HOMEOPATISKA SKOLA! Länk: https://stefanwhilde.se/whildes-homeopatiska-skola/

Behöver du boka tid hos klassisk homeopat för konsultation? Välkommen till WHILDES HOMEOPATISKA TEAM! Vi finns i hela Sverige och i Finland, men behandlar människor och djur från hela världen. Länk: https://stefanwhilde.se/whildes-homeopatiska-team/