Den homeopatiska jultävlingen 2022

Precis som Sokrates och Pippi Långstrump är jag en hängiven anhängare av utbildning genom muntration, det vill säga genom fri inlärning och lek. Pluttifikation (korvstoppning) ger jag däremot inte mycket för.

Redan 1985, när jag undervisade på en grundskola i Malmö (först lågstadiet och mellanstadiet, sedan högstadiet), praktiserade jag muntration som lärare. Lektioner hölls utomhus, inte bara på skolgården eller i närliggande grönområden utan också mitt i samhället, på ett bibliotek, ett torg, vid ingången till ett sjukhus. Och eleverna gavs mer eget ansvar och fick därmed också mer inflytande över sina studier. Frågan var aldrig: ”Källa på det?” I stället uppmanade jag: ”Tänk själv!”

Denna filosofi har jag fortsatt med in i 2000-talet när jag under några år undervisade i litterär gestaltning på gymnasienivå och när jag nu är lärare i WHILDES HOMEOPATISKA SKOLA sedan sex år tillbaka. Filosofin har inte alltid accepterats av etablissemanget, men jag måste vara ärlig mot dig – det är inget som någonsin hindrat mig eller rört mig i ryggen.

I år bjuder jag in till den stora homeopatiska julleken som tar plats på Facebook-sidan Stefan Whilde – Klassisk homeopat. Det lär bli ett utmärkt sätt för oss att tillsammans praktisera muntration.

Det blir 12 frågor allt som allt. Varje fråga beskriver ett homeopatiskt läkemedel i form av ett julklappsrim! Vilket är medlet?

Julklappsrimmen kommer att läggas upp på Facebook-sidan Stefan Whilde – Klassisk homeopat med start den 1 december. Ett julklappsrim varannan dag fram till och med min egen födelsedag den 23 december.

De personer som svarar rätt på minst tre av frågorna kommer att vara med i dragningen. Tre vinnare dras mellan jul och nyår.

Alla är välkomna att medverka! Du behöver inte vara skolad homeopat för att vara med och leka. Alla kan vinna.

Första pris: 1 exemplar av kommande boken ”Homeopatisk akutvård Del 3 (M-R)” (som släpps i januari 2023).

Andra pris: 1 exemplar av barnboken ”Lilla Tvärtomboken” (inbunden) som jag skrivit tillsammans med min son.

Tredje pris: 1 exemplar av boken ”Tänk om tvärtom” som jag skrivit tillsammans med min vän och homeopatkollega Björn Eneke.

Lycka till!

Länk till FB-sidan Stefan Whilde – Klassisk homeopathttps://www.facebook.com/whildehomeopat