Homeopatisk behandling av personer som lider av sprutskräck

Att vara rädd för sprutor och nålar är i sig inte ovanligt och än vanligare har det blivit i och med de kontraproduktiva och skadliga massvaccinationerna under Covid-19-pandemin.

Oaktat detta så har vi några homeopatiska medel med särskild känslighet för sprut- och nålskräck. Vi tittar även på blodskräck i den här texten.

SILICEA – Personen lider av sprutskräck, men kan även vara rädd för mindre nålar och andra pekande föremål som pinnar och knappnålar. Hon kan få för sig att hon ser nålar/sprutor som inte finns där. Med anlag för frusenhet och blek hud, körtlar som svullnar, torrt och sprött hår, tunna/spröda naglar. Medlet ges akut om en person har fått en sticka eller liknande som fastnat i huden, detta för att på naturlig väg driva ut stickan/föremålet.

SPIGELIA – Personen är ofta väldigt rädd för sprutor och nålar, men även för stift och andra spetsiga, vassa föremål. Hon lider av förväntningsångest och annan ångest och blir orolig i frisk luft. Hon oroar sig för framtiden (något som gör henne rastlös) med föraningar om att något hemskt ska hända. Smärtor och besvär som är koncentrerade till vänster sida av kroppen får sägas vara typiskt för tillståndet.

Om personen lider av skräck för att se sitt eget (eller andras) blod, skräck för att se blod komma ut ur kroppen, svimmar vid åsynen av blod – ALUMINA.

Med akuta panikattacker och dödsångest som bryter ut när personen ska ta en spruta eller ser sitt eget blod – ACONITUM.

Sprut- och/eller blodskräck hos personer som är skräckslagna efter att ha genomlidit en naturkatastrof eller ett krig och bland annat uttrycker traumat med extrem rädsla för mörker och för tunnlar och andra mörka, otrygga miljöer samt börjar slå sig själv främst i ansiktet av skräck och chock – STRAMONIUM.

När en person blir akut illamående, tappar all färg i ansiktet, börja frysa och oroar sig för sin egen hälsa på ett otröstligt sätt, vill dricka vatten hela tiden inför en spruta eller vid åsynen av blod – ARSENICUM.

Vid akut skada, till exempel i trafikolycka, med benbrott, blödningar eller liknande och om personen blöder men förringar sina skador på grund av chock och samtidigt inte vill att sjukvårdspersonal närmar sig med sprutor, bandage eller annan sjukvårdsutrustning – ARNICA.

Fler medel som är särskilt känsliga för blodskräck utöver redan nämnda – ALOE, NUX VOMICA, PLATINUM, STAPHISAGRIA.

MERCURIUS kan precis som SILICEA tro sig se sprutor och nålar som inte finns. Skräcken för sprutor och nålar är dock inte alls lika uttalad i MERCURIUS.

© Stefan Whilde, ur boken ”Homeopatisk akutvård Del 4 (S-Ö)”

Ta hjälp av och läs mer om homeopatiska läkemedel i böckerna:

Homeopatins fantastiska värld! Läkemedelslära Del 1:
https://www.litenupplaga.se/1943

Homeopatins fantastiska värld! Läkemedelslära Del 2:
https://www.litenupplaga.se/2009

Homeopatins fantastiska värld! Läkemedelslära Del 3: 
https://www.litenupplaga.se/2130

Länk till beställning av ”Homeopatisk akutvård Del 4 (S-Ö)”:
https://www.litenupplaga.se/2157    

Vill Du utbilda dig i homeopati?
Varmt välkommen till Whildes Homeopatiska Skola som är certifierad och kvalitetssäkrad av Komplementärmedicinska Riksförbundet (KMR).
Läs gärna mer här: https://stefanwhilde.se/2022/08/28/valkommen-till-whildes-homeopatiska-skola/

Behöver Du komma i kontakt med en klassiskt lärd homeopat?
Homeopaterna i teamet finns runt om i hela Sverige och i Finland, men tar även emot på distans. För mer info och kontaktuppgifter:
https://stefanwhilde.se/whildes-homeopatiska-team/